Sećanje na Boru Zdravkovića

ЛЕСКОВАЦ –  У Лесковачком културном центру синоћ је приређено књижевно вече ,,Сећање на Бору Здрав...

Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

ЛЕСКОВАЦ - (PanoramaPress.016) - Никола Милићевић, познати лесковачки новинар, главни уредник Нове...

Slem: Dragan Radović o Slobodanu Kostiću Kosti

ЛЕСКОВАЦ – (PanoramaPress.016) - Драган Радовић, познати лесковачки песник, књижевни критичар, есе...

  • Sećanje na Boru Zdravkovića

    petak, 22 decembar 2017 11:52
  • Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

    sreda, 22 novembar 2017 13:59
  • Slem: Dragan Radović o Slobodanu Kostiću Kosti

    sreda, 22 novembar 2017 11:18

test

utorak, 30 avgust 2016 12:09

"Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Leskovački 8. Mart!

nedelja, 08 mart 2015 19:39

Dan's je 8. mart, međunarodni dan muškaraca koji ne znav ko'e da kupiv na devojku, ženu, majku il' tetku za 8. mart.

Dan Zaljubljenih

petak, 13 februar 2015 19:18

Reši mače, ću te izvedem po široku čaršiju, ću iskočim mače iz sokače, ću ti kupim za tvoju ljubav najmiliju, ću ti kupim positnice, koe ti ne, mekačko jastuče od srce, na men da misliš kad legneš da spiješ, da toj bš, iskaš, sramežljivo, kriješ, il pa srce vrzano na vrcu..

Leskovački jarac - živodarac!?

sreda, 14 januar 2015 14:28

B-zdi (smrdi) mi pod miške, vonja mi na znoj, ko da sam kopačio cel dn, ko da sam i ja: ,,balkan boy!? Dotera se čisto, u peglano, obuko flanelku (džemper) podkošulju, unterciger, košulju na štrafte i tuj malo po kuću, zaznoji se, a ona mi vika: pu! Što b-zdiš...

Klizanje po Leskovac

utorak, 13 januar 2015 16:54

Kako za veštačko klizalište treba pare i treba da znaš da klizaš, lokalna samouprava u saradnju sa majku prirodu je ovija dani 'tela da omogući na svi da osetiv zimske čarolije, pa je na teritoriju grada omogućila prirodna klizališta..

Leskovački drven konj

utorak, 09 decembar 2014 15:08

Drven konj sam, bigim ću kažem nešto, ću ispriča a tpkam u mesto, divljina me vuče, ni tam ni vam, ko da ću izrazim nešto, sm se blamiram, recitujem i kezim vešto. Drvenog konja, kude da turiš, pa ne miruje, bigim peva nešto, bigim recituje...

Leskovački žongler

utorak, 02 decembar 2014 16:09

Sa žongleraj sam počeo da se bavim još ko malečak, na glavnog žonglera, sam bija čirak, počeja sam prvo sa zelene jabuke, što gi jedev svinje, pa onda polk sam počeja da se frljam u vazduh, s goleme dinje.

Terač sokolova

sreda, 26 novembar 2014 16:41

Turi ga na rame, stra me od tuj ptičurinu, sg cel grad zna me, terač sokolova sam. U pustolovinu, tera me, taj ptica što kljuve me, ukrstila oči ko buljina, u jednu tačku, ko da neje spala. Terač sokolova sam,za čs prelete s nju do Lazarev grad, tam kude je Bagdala. Vuče me, seca me, ko leteći balon, deca u jedan glas rekoše:,,eno ga, terač sokolova, to je on!

Potrebni sponzori za objavljivanje knjige satiričnih smešnih duhovitih pesama - Dulence: 0617002468

Dobroj-tro! (po leskovački)

petak, 31 oktobar 2014 18:11

Dobroj-tro Djoko,otvori se fioko,dobroj-tro pile!Dobroj-tro Gile,dobroj-tro pekari što razmesujete, kvasac, kore i vi što vozite leb,dobrojtro lekari što pisujete lek, dobrojtro sirotinjo što iskate milostinju pred portu, dobrojtro domaćice što mesite s jajca, i šićer tortu...

Montije ti si ko ja leteći, doleteja si u našu čaršiju, s pirotski ćilim takoreći, otkude tvoje prebivalište Pajton, i sg će kažu moji sugradjani, ma sm se ekcponira, :-eve ga pa će on, a vodič sam tvoj da ti pokažem pljeskanice, ćebapi, kobasice i ubave devojke lepotice....

Montije ti si ko ja leteći,doleteja si u našu čaršiju, s pirotski ćilim takoreći, otkude tvoje prebivalište Pajton, i sg će kažu moji sugradjani, ma sm se ekcponira, :-eve ga pa će on, a vodič sam tvoj da ti pokažem pljeskanice, ćebapi,kobasice i ubave devojke lepotice....

Leskovčanka i zver

sreda, 06 avgust 2014 19:41

Bio jednom jed'n trgovac i imao čet'ri ćerke. Sve gi je voleo, ali i protepa gi neki put kad zorujev. Najmalečka beše mu najdraža i najviše pogana. Jednog dana, krenuo je u šverc prema Bugarsku, a na ćerke je obećao da će gim donese pokloni.

Vožnja elektro biciklom kroz Leskovac

utorak, 05 avgust 2014 15:12

GO PRO vožnja kroz Leskovac. Pogledajte VIDEO ispod.

Rasprostranjeni su širom sveta, al ovuj godinu su se svi sjatili u Leskovac. Jedinke se često mož' nađev pod astal u Safari, a rojevi pored svaku si'licu u grad. Nastanjujev još kanali, bare i ostale žabokrečine. U park ne idite, rasipaše dušu.

Ukrašena trafostanica u Rudaru

sreda, 04 jun 2014 15:13

Istinski zadatak svakog umetnika jeste da iz sebe iznedri duh i oživi stare stvari. Ideja i realizacija akademskih slikara Bojane Micić i Mirjane Micić.

Pogledajte kako uz pomoć bušilice možete pretvoriti šargarepu u pravi klarinet.

Izmislili novi ŽIVI ZID u fudbalu

sreda, 07 maj 2014 21:33
Igrači su napravili živi zid tako što su stavili jednog od svojih fudbalera da leži kako bi sprečili da lopta prodje ispod nogu klasičnog živog zida, medjutim to im nije mnogo pomoglo.... pogledajte.
Svi oni koji nisu mogli da iskoriste 1. MAJ zbog lošeg vremena, ne bojte se, postoji alternativa. Pogledajte video kompilaciju kako ne treba roštiljati...
Strana 1 od 2