Raspisan konkurs za kratku priču "Vukašin Conić"

   LESKOVAC - Porodica književnika Vukašina Conića (1935 - 1980), autora romana Daleki beli putev...

MS udruženje: "Ja imam prava na ljubav i sreću"

LESKOVAC – U leskovačkom Kulturnom centru, sinoć je, povodom Svetskog dana obolelih od multipla sk...

Narodni muzej: Tajne arheoloških depoa

ЛЕСКОВАЦ - У присуству великог броја посетилаца синоћ је у Народном музеју Лесковац отворена изл...

  • Raspisan konkurs za kratku priču "Vukašin Conić"

    utorak, 06 jun 2017 16:12
  • MS udruženje: "Ja imam prava na ljubav i sreću"

    sreda, 31 maj 2017 09:21
  • Narodni muzej: Tajne arheoloških depoa

    sreda, 17 maj 2017 08:57

Rekord prof. dr Dragomira Radovanovića - 150. knjiga!

nedelja, 08 januar 2017 08:37 Napisao 

radovanovic-dragomir-149-i-150-knjiga

LESKOVAC – Prof. dr Dragomir S. Radovanović, najplodniji leskovački književnik, objavio je krajem 2016. godine 149. i 150 knjigu - Pesničke minijature i Greške ekonomije i novi put.

"Zadovoljan sam zbog 150. naslova svojih dela, ali i zbog same knjige koja ekonomsku problematiku tretira na potpuno novi način“ – ističe Dragomir Radovanović, doktor ekonomskih nauka.

Rad prof. dr Dragomira Radovanovića opširno je predstavljen u dvotomnoj studiji Danila Kocića "Leskovački pisci - tragovi i traganja" (2015, 2016).

radovanovic dragomir novo

BIOGRAFIJA

Dragomir S. Radovanović rođen je 7. aprila 1948. godine u Kacabaću, opština Bojnik, od oca Stanoja i majke Jovanke. Osnovnu školu završio je u Kacabaću i Kosančiću, a srednju u Leskovcu i FON u Beogradu. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Nišu, a doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Skoplju. Radio je u privredi 20 godina, i to u kombinatu „Teteks“ u Tetovu, „Vučjanki“ u Vučju i „Srbijanki“ u Leskovcu. Zatim je radio u prosveti i to na Višoj ekonomskoj školi u Leskovcu, Ekonomskom fakulteta Univerziteta u Prištini, pa opet na Višoj ekonomskoj školi u Leskovcu. Sada je u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija. Bio je vanredni profesor na Univerzitetu BK i Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Prištini.

Aktivno je počeo da se bavi književnim radom od 1987. godine. Član je Udruženja književnika Srbije, a uspešno se bavi i slikarstvom. Do sada je objavio veliki broj knjiga, iz struke više od dvadeset, 38 zbirki aforizama, dve drame, šest zbirki priča, tri romana i dve zbirke pesama. Od sakupljenih radova objavio je 26 zbirki viceva i šala, četiri sa običajima naroda u južnoj Srbiji, knjigu sa dečjim igrama i dve knjige iz edicije zanimljivosti. Bio je osnivač i odgovorni urednik „Leskovačke mućkalice“, srpskog časopisa za humor i satiru. Svrstan je u knjigu „Ko je ko u humoru i satiri Jugoslavije“, Leksikonu pisaca prosvetnih radnika SRJ i Republike Srpske, publikaciji „Znameniti Pustorečani“, kao i u nekoliko antologija aforističara Jugoslavije. Za svoj rad dobio je mnoga priznanja: Orden rada sa zlatnim vencem, Oktobarske nagrada za rad u privredi, Prvomajska nagrada Privredne komore Srbije, nagrade KPZ Leskovca, nagrade „Velemajstor satire“ za trajan doprinos srpskoj satiričnoj književnosti, koju dodeljuje Srpska duhovna akademija iz Paraćina, kao i nagrade „Ravaničanin“ – za trajni doprinos srpskoj književnosti, duhovnosti, kulturi i nacionalnoj baštini – nagrade za životno delo Srpske duhovne akademije iz Paraćina i „Velike povelje“ Književne zajednice Udruženja književnika Srbije u Jagodini, za trajni doprinos srpskoj književnosti. Dobitnik je i nagrade „Blagodarje“ Udruženja književnika Srbije iz Beograda za celokupno književno delo. Živi i radi u Leskovcu.

 

Pročitano 656 puta Poslednji put izmenjeno nedelja, 08 januar 2017 11:38

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz