Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

ЛЕСКОВАЦ - (PanoramaPress.016) - Никола Милићевић, познати лесковачки новинар, главни уредник Нове...

Slem: Dragan Radović o Slobodanu Kostiću Kosti

ЛЕСКОВАЦ – (PanoramaPress.016) - Драган Радовић, познати лесковачки песник, књижевни критичар, есе...

Saša Z. Stanković: Dobročinstvo porodice Koste Ilića Mumdžije

ВЛАСОТИНЦЕ - (PanoramaPress.016) - Саша З. Станковић, професор Власотиначке гимназије, познати пис...

  • Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

    sreda, 22 novembar 2017 13:59
  • Slem: Dragan Radović o Slobodanu Kostiću Kosti

    sreda, 22 novembar 2017 11:18
  • Saša Z. Stanković: Dobročinstvo porodice Koste Ilića Mumdžije

    sreda, 22 novembar 2017 11:12

Rekord prof. dr Dragomira Radovanovića - 150. knjiga!

nedelja, 08 januar 2017 08:37 Napisao 

radovanovic-dragomir-149-i-150-knjiga

LESKOVAC – Prof. dr Dragomir S. Radovanović, najplodniji leskovački književnik, objavio je krajem 2016. godine 149. i 150 knjigu - Pesničke minijature i Greške ekonomije i novi put.

"Zadovoljan sam zbog 150. naslova svojih dela, ali i zbog same knjige koja ekonomsku problematiku tretira na potpuno novi način“ – ističe Dragomir Radovanović, doktor ekonomskih nauka.

Rad prof. dr Dragomira Radovanovića opširno je predstavljen u dvotomnoj studiji Danila Kocića "Leskovački pisci - tragovi i traganja" (2015, 2016).

radovanovic dragomir novo

BIOGRAFIJA

Dragomir S. Radovanović rođen je 7. aprila 1948. godine u Kacabaću, opština Bojnik, od oca Stanoja i majke Jovanke. Osnovnu školu završio je u Kacabaću i Kosančiću, a srednju u Leskovcu i FON u Beogradu. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Nišu, a doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Skoplju. Radio je u privredi 20 godina, i to u kombinatu „Teteks“ u Tetovu, „Vučjanki“ u Vučju i „Srbijanki“ u Leskovcu. Zatim je radio u prosveti i to na Višoj ekonomskoj školi u Leskovcu, Ekonomskom fakulteta Univerziteta u Prištini, pa opet na Višoj ekonomskoj školi u Leskovcu. Sada je u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija. Bio je vanredni profesor na Univerzitetu BK i Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Prištini.

Aktivno je počeo da se bavi književnim radom od 1987. godine. Član je Udruženja književnika Srbije, a uspešno se bavi i slikarstvom. Do sada je objavio veliki broj knjiga, iz struke više od dvadeset, 38 zbirki aforizama, dve drame, šest zbirki priča, tri romana i dve zbirke pesama. Od sakupljenih radova objavio je 26 zbirki viceva i šala, četiri sa običajima naroda u južnoj Srbiji, knjigu sa dečjim igrama i dve knjige iz edicije zanimljivosti. Bio je osnivač i odgovorni urednik „Leskovačke mućkalice“, srpskog časopisa za humor i satiru. Svrstan je u knjigu „Ko je ko u humoru i satiri Jugoslavije“, Leksikonu pisaca prosvetnih radnika SRJ i Republike Srpske, publikaciji „Znameniti Pustorečani“, kao i u nekoliko antologija aforističara Jugoslavije. Za svoj rad dobio je mnoga priznanja: Orden rada sa zlatnim vencem, Oktobarske nagrada za rad u privredi, Prvomajska nagrada Privredne komore Srbije, nagrade KPZ Leskovca, nagrade „Velemajstor satire“ za trajan doprinos srpskoj satiričnoj književnosti, koju dodeljuje Srpska duhovna akademija iz Paraćina, kao i nagrade „Ravaničanin“ – za trajni doprinos srpskoj književnosti, duhovnosti, kulturi i nacionalnoj baštini – nagrade za životno delo Srpske duhovne akademije iz Paraćina i „Velike povelje“ Književne zajednice Udruženja književnika Srbije u Jagodini, za trajni doprinos srpskoj književnosti. Dobitnik je i nagrade „Blagodarje“ Udruženja književnika Srbije iz Beograda za celokupno književno delo. Živi i radi u Leskovcu.

 

Pročitano 696 puta Poslednji put izmenjeno nedelja, 08 januar 2017 11:38

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz