Raspisan konkurs za kratku priču "Vukašin Conić"

   LESKOVAC - Porodica književnika Vukašina Conića (1935 - 1980), autora romana Daleki beli putev...

MS udruženje: "Ja imam prava na ljubav i sreću"

LESKOVAC – U leskovačkom Kulturnom centru, sinoć je, povodom Svetskog dana obolelih od multipla sk...

Narodni muzej: Tajne arheoloških depoa

ЛЕСКОВАЦ - У присуству великог броја посетилаца синоћ је у Народном музеју Лесковац отворена изл...

  • Raspisan konkurs za kratku priču "Vukašin Conić"

    utorak, 06 jun 2017 16:12
  • MS udruženje: "Ja imam prava na ljubav i sreću"

    sreda, 31 maj 2017 09:21
  • Narodni muzej: Tajne arheoloških depoa

    sreda, 17 maj 2017 08:57

Leskovac: Novogodišnji dvobroj Nove Naše reči

petak, 30 decembar 2016 09:35 Napisao 

LESKOVAC - Praznični broj Nove Naše reči donosi niz autorskih tekstova saradnika lista, intervjua, priča o zanimljivim ljudima, njihovim profesijama i sudbinama, ali izveštava i o dnevnopolitičkim događajima u svim sferama društvenog života.

Poznata beogradska novinarka Jelka Jovanović za Novu Našu reč piše o temi koja je jako aktuelna već duži niz godina – beloj kugi, njenim uzrocima i posledicama, planiranju porodice, našoj sumornoj svakodnevnici koja je i uzrok što na svet dolazi sve manje beba, a čime bi trebalo da se bave oni koji vode zemlju.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović u specijanom intervjuu za novogodišnji broj Novoj Našoj reči kaže da će u 2017. prioriteti biti  privredna klima i nova radna mesta. On govori o tome šta se u protekloj godini desilo od značaja za Leskovac, ima li neostvarnih planova, da li je lokalna vlast zadovoljna podrškom Vlade, o problemu odlaska mladih iz Leskovca i drugim aktuelnim temama.

Za Novu Našu reč govori i predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović, o budžetu, podsticajima poljoprivredi, planovima za narednu godinu, uz optimistička očekivanja vezana za predstojeću 2017. i najavu više investicija u opštini.

Novogodišnji broj Nove Naše reči donosi intervju sa predsednikom RPKL Goranom Jovićem i direktorokom JKP „Vodovod“ Kosarom Ilić.

Nova Naša reč donosi više priča o ljudima oko nas i o njihovim zanimanjima i ambicijama: o Zorici Arsić, „Dobroj vili sa Radan planine“, kojoj, i pored toga što pomaže usamljenim staračkim domaćinstvima, prete smrću, Božidaru Gaševiću, koji se u porodičnoj radionici uspešno 16 godina bavi proizvodnjom suvenira i ukrasa.

U Crnoj Travi,  najmanjoj opštini u Srbiji, ove godine rođeno je šest beba, ali nadu daju porodice iz drugih krajeva Srbije, koje se vraćaju u rodni kraj, o čemu Nova Naša reč donosi reportažu.

Novogodišnji broj Nove Naše reči piše o Oliveru Saitoviću, pedagodškom asistentu OŠ „Svetozar Marković“, Goranu Tasiću, profesoru i likovnom umetniku, kao i o Nenadu Nikoliću, jednom od najboljih svetskih rukometnih sudija.

Nova Naša reč donosi kritiku Rucenteove komedije „Mušica“, čija je premijera nedavno odigrana  u leskovačkom Narodnom pozorištu, autorski tekst „U kafani“, koji govori o ljudima i životu Leskovca u njegovom „zlatnom dobu“, dok autori „Dnevnika mašinovođe“, filma koji će ove godine biti naš kandidat za Oskara, pričaju za Novu Našu reč o tome kako je nastalo ovo filmsko ostvarenje.

Praznični broj Nove Naše reči donosi tekstove o događajima  koji su obeležili prethodnu nedelju: sednici Gradskog veća, Skupštini, dodeli zahvalnica u komori, donaciji „Jure“ Službi stomatologije, o aktinovstima vladajuće SNS, o budžetu opštine Medveđa i šta o njemu kažu predstavnici vlasti i opozicije.

I u ovom prazničnom broju čitaoci mogu da nađu rubrike na koje su navikli, feljton „Leskovčani beogradske dijaspore“, feljton posvećen ulicama i ljudima starog Leskovca, kao i dešavanja u sportu.

Zbog praznika, sledeći broj Nove Naše reči na kisocima će biti 13. januara – saopštavaju iz redakcije ovog leskovačkog nedeljnika.

Pročitano 212 puta

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz