Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

ЛЕСКОВАЦ - (PanoramaPress.016) - Никола Милићевић, познати лесковачки новинар, главни уредник Нове...

Slem: Dragan Radović o Slobodanu Kostiću Kosti

ЛЕСКОВАЦ – (PanoramaPress.016) - Драган Радовић, познати лесковачки песник, књижевни критичар, есе...

Saša Z. Stanković: Dobročinstvo porodice Koste Ilića Mumdžije

ВЛАСОТИНЦЕ - (PanoramaPress.016) - Саша З. Станковић, професор Власотиначке гимназије, познати пис...

  • Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

    sreda, 22 novembar 2017 13:59
  • Slem: Dragan Radović o Slobodanu Kostiću Kosti

    sreda, 22 novembar 2017 11:18
  • Saša Z. Stanković: Dobročinstvo porodice Koste Ilića Mumdžije

    sreda, 22 novembar 2017 11:12

Leskovac: 150. knjiga Dragomira S. Radovanovića

subota, 10 decembar 2016 07:55 Napisao 

LESKOVAC – Prof. dr Dragomir Radovanović, najplodniji leskovački književnik, objavio je na svom FB nalogu da će se naredne nedelje pojaviti njegova 150 knjiga.

„Obavešten sam od svog izdavača, VS PEP iz Beograda, da će iduće nedelje izaći iz štampe 150. po redu knjiga ,,GREŠKE EKONOMIJE I NOVI PUT“. Zadovoljan sam zbog 150. naslova svojih dela, ali i zbog same knjige koja ekonomsku problematiku tretira na potpuno novi način“ – navodi prof. Radovanović.

BIOGRAFIJA PROF. DR DRAGOMIRA S. RADOVANOVIĆA

Dragomir S. Radovanović rođen je 7. aprila 1948. godine u Kacabaću, opština Bojnik, od oca Stanoja i majke Jovanke. Osnovnu školu završio je u Kacabaću i Kosančiću, a srednju u Leskovcu i FON u Beogradu. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Nišu, a doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Skoplju. Radio je u privredi 20 godina, i to u kombinatu „Teteks“ u Tetovu, „Vučjanki“ u Vučju i „Srbijanki“ u Leskovcu. Zatim je radio u prosveti i to na Višoj ekonomskoj školi u Leskovcu, Ekonomskom fakulteta Univerziteta u Prištini, pa opet na Višoj ekonomskoj školi u Leskovcu. Sada je u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija. Bio je vanredni profesor na Univerzitetu BK i Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Prištini.

   Aktivno je počeo da se bavi književnim radom od 1987. godine. Član je Udruženja književnika Srbije, a uspešno se bavi i slikarstvom. Do sada je objavio veliki broj knjiga, iz struke više od dvadeset, 38 zbirki aforizama, dve drame, šest zbirki priča, tri romana i dve zbirke pesama. Od sakupljenih radova objavio je 26 zbirki viceva i šala, četiri sa običajima naroda u južnoj Srbiji, knjigu sa dečjim igrama i dve knjige iz edicije zanimljivosti. Bio je osnivač i odgovorni urednik „Leskovačke mućkalice“, srpskog časopisa za humor i satiru. Svrstan je u knjigu „Ko je ko u humoru i satiri Jugoslavije“, Leksikonu pisaca prosvetnih radnika SRJ i Republike Srpske, publikaciji „Znameniti Pustorečani“, kao i u nekoliko antologija aforističara Jugoslavije. Za svoj rad dobio je mnoga priznanja: Orden rada sa zlatnim vencem, Oktobarske nagrada za rad u privredi, Prvomajska nagrada Privredne komore Srbije, nagrade KPZ Leskovca, nagrade „Velemajstor satire“ za trajan doprinos srpskoj satiričnoj književnosti, koju dodeljuje Srpska duhovna akademija iz Paraćina, kao i nagrade „Ravaničanin“ – za trajni doprinos srpskoj književnosti, duhovnosti, kulturi i nacionalnoj baštini – nagrade za životno delo Srpske duhovne akademije iz Paraćina i „Velike povelje“ Književne zajednice Udruženja književnika Srbije u Jagodini, za trajni doprinos srpskoj književnosti. Dobitnik je i nagrade „Blagodarje“ Udruženja književnika Srbije iz Beograda za celokupno književno delo. Živi i radi u Leskovcu.

 

 

Pročitano 764 puta Poslednji put izmenjeno subota, 10 decembar 2016 07:59

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz