Raspisan konkurs za kratku priču "Vukašin Conić"

   LESKOVAC - Porodica književnika Vukašina Conića (1935 - 1980), autora romana Daleki beli putev...

MS udruženje: "Ja imam prava na ljubav i sreću"

LESKOVAC – U leskovačkom Kulturnom centru, sinoć je, povodom Svetskog dana obolelih od multipla sk...

Narodni muzej: Tajne arheoloških depoa

ЛЕСКОВАЦ - У присуству великог броја посетилаца синоћ је у Народном музеју Лесковац отворена изл...

  • Raspisan konkurs za kratku priču "Vukašin Conić"

    utorak, 06 jun 2017 16:12
  • MS udruženje: "Ja imam prava na ljubav i sreću"

    sreda, 31 maj 2017 09:21
  • Narodni muzej: Tajne arheoloških depoa

    sreda, 17 maj 2017 08:57

Najviše mobinga u prosveti i zdravstvu!

ponedeljak, 05 decembar 2016 13:37 Napisao 

dom-zdravlja-leskovac

LESKOVAC - Najviše mobinga ima u zdravstvu i prosveti, a strani investitori se dele na one koji žele da stvore dobra ambijent za svoje radnike i na one koji neće da sarađuju.

Mobing trpe i muškarci, ali ga žene češće prijavljuju. Nova Naša reč i u ovom broju donosi tekst o mobingu, a za leskovački nedeljni govore predstavnici Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova i Regionalnog centra za mobing Niš. Koji problemi se njačešće javljaju, šta ne spada u zlostavljanje i kakav je profil zlostavljača (mobera) čitaoci mogu više da saznaju u najnovijem broju Nove Naše reči.

Na 11. Sajmu etno hrane i pića, održanom u Beogradu od 23. do 26. novembra, na štandu leskovačke Privredne komore gostovale su privrene komore nekoliko regija u Grčkoj, kao i Grčko-srpska privredna komora. Sa juga Srbije i iz Grčke nagrađeno je šest proizvoda, piše Nova Naša reč, kao i o tome kako je protekao i šta se još dešavalo na ovogodišnjem sajmu.

Nova Naša reč donosi opširniji izveštaj sa pete sednice Skupštine grada. Na ovoj sednici donešeno je više značajnih odluka glasovima vladajuće većine, ali je i opozicija i te kako imala šta da kaže i predloži.

Odeljenje ginekologije leskovačkog Doma zdravlja dobilo je novi aparat, kolor dopler za rano otkrivanje karcinoma i praćenje trudonće, donaciju kompanije „Zdravlje Aktavis“. Potpisivanjem sporazuma o partnerstvu u okviru prekogranične saradnje IPA Bugarska – Srbija 2014. do 2020. načinjen je prvi korak ka izgradnji koncertne dvorane u Domu partizana. Kada Leskovčani mogu očekivati davna obećavanu koncertnu dvoranu, čitaoci mogu pročitati u najnovijem broju Nove Naše reči.

U ovom broju Nova Naša reč izveštava i o ostalim aktuelnim događajima, kao i o brojnim događajima iz oblasti kulture i u drugih oblasti: pokrenuta peticija za proglašenje 18. maja danom sećanja na ubijene žene žrtve nasilja, u LKC-u održana izložba feminističke likovne kolonije, završeni muzički susreti dr Mira Ivanović, leskovačka Škola stripa predstavila je svoje uspehe u periodu od septembra do kraja novembra kada su predstavnici ove škole iz zemlje i regiona doneli čak 47 medalja i drugo.

Nova Naša reč predstavlja sedamnaestogodišnjeg Leskovčanina Nemanju Stankovića, koji je na internacionalnoj izložbi fotografije u Luksemburgu proglašen za najboljeg autora. Kako je fotografijom počeo da se bavi i kakvi su mu dalji planovi, govori Nemanja za Novu Našu reč. Na niškom aerodromu sleteo je stohiljaditi putnik ove godine, a to je Leskovčanka Marija Todorović, koja je sa mužem i ćerkom doputovala iz Ajdhovena, o čemu piše leskovački nedeljnik. U feljtonu „Leskovčani beogradske dijaspore“ autor u ovom broju predstavlja docenta dr medicinskih nauka farmacije Aleksandru Stevanović.

Pročitano 210 puta Poslednji put izmenjeno ponedeljak, 05 decembar 2016 13:38

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz