Raspisan konkurs za kratku priču "Vukašin Conić"

   LESKOVAC - Porodica književnika Vukašina Conića (1935 - 1980), autora romana Daleki beli putev...

MS udruženje: "Ja imam prava na ljubav i sreću"

LESKOVAC – U leskovačkom Kulturnom centru, sinoć je, povodom Svetskog dana obolelih od multipla sk...

Narodni muzej: Tajne arheoloških depoa

ЛЕСКОВАЦ - У присуству великог броја посетилаца синоћ је у Народном музеју Лесковац отворена изл...

  • Raspisan konkurs za kratku priču "Vukašin Conić"

    utorak, 06 jun 2017 16:12
  • MS udruženje: "Ja imam prava na ljubav i sreću"

    sreda, 31 maj 2017 09:21
  • Narodni muzej: Tajne arheoloških depoa

    sreda, 17 maj 2017 08:57

Pet godina Nove Naše reči

petak, 25 novembar 2016 09:35 Napisao 

nasa-rec-pet-godina-mala

LESKOVAC - Danas se navršava tačno pet godina od kad smo počeli avanturu zvanu Nova Naša reč - saopštavaju iz ove redakcije.

  Ovo i jeste bukvalno avantura i grčevito nastojanje da grad ima pisani trag koji će, generacijama posle nas, biti svedočanstvo, dokaz, a možda i pouka, šta se radilo i kako se živelo u Leskovcu ovih godina, stoji u redakcijskom tekstu najnovijeg broja Nove Naše reči, posvećenom malom ali značajnom jubileju, petogodišnjici jedinog leskovačkog štampanog medija. Tu je i podsećanje kako je sve počelo, ko je učestovao u tome, kako redakcija sada izgleda, uz obećanje da će
nezavisno, profesionalno i objektivno novinarstvo biti nešto od čega Nova Naša reč neće odustati.
I u ovom broju Nova Naša reč nastavlja serijal o stranačkom zapošljavanju i finansiranju političkih stranaka. Retko koja stranka u Leskovcu ima obaveznu članarinu i sve se kunu da članovi koje zaposle ili postave na funkcije nemaju nikakve finansijske obaveze. Da li je to baš tako, istražuje Nova Naša reč. Nova Naša reč izveštava o tome kako je protekla deveta sednica Gradskog veća. U drugom ovogodišnjem izveštaju o izvršenju budžeta zaključeno je da su prihodi ispod planiranih, jer je njihova realizacija 63,3 posto. Zatim, najavljeno je da će porez na imovinu u narednoj godini ostati na istom nivou, određene su niže naknade za izgradnju garaža, kako bi se podstakla gradnja, formirana je komisija za izbor direktora javno-komunalnnih preduzeća i doneto je niz drugih značajnih odluka.
Na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija potpisani su ugovori o saradnji u okviru Tempus projekta, o emu piše Nova Naša reč. Leskovački nedeljnikk piše o tome šta donosi Nacionalni plan zapošljavanja za 2017. godinu i koju vrstu finansijske, ali I nematerijalne pomoći nezaposleni mogu očekivati od Nacionalne službe za zapošljavanje.
U Leskovcu je po 16. put održan naučni skup „Kulturno-istorijska baština juga Srbije“, o čemu piše Nova Naša reč, kao i o tome kako je leskovačka Opšta bolnica obeležila 107 godina svog rada I postojanja.
Za Novu Našu reč govori Marija Demić, član Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Srbije, koja zaključuje da se problemi Roma godinama ne rešavaju. Tekst Nova Naša reč prenosi i na romskom jeziku.
Nova Naša reč piše o događajima u kulturi koji su obeležili proteklu nedelju, kako se završio festival „Satirična leskovačka mućkalica“, koji je ove godine održan po prvi put, kao i četvrti FAPOR, gde je za najboljeg režisera proglašen Uglješa Šćepanović.
U feljtoru „Leskovčani beogradske dijaspore“ autor Žarko Spasić predstavlja znamenite Vlasotinčane, koji su dali doprinos poboljšanju kvaliteta obrazovanja u ovoj opštini.
U najnovijem broju Nove Naše reči čitaoci mogu naći i ostale redovne rubrike – priče iz starog Leskovca, feljton, strip, sport.

Pročitano 223 puta

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz