Raspisan konkurs za kratku priču "Vukašin Conić"

   LESKOVAC - Porodica književnika Vukašina Conića (1935 - 1980), autora romana Daleki beli putev...

MS udruženje: "Ja imam prava na ljubav i sreću"

LESKOVAC – U leskovačkom Kulturnom centru, sinoć je, povodom Svetskog dana obolelih od multipla sk...

Narodni muzej: Tajne arheoloških depoa

ЛЕСКОВАЦ - У присуству великог броја посетилаца синоћ је у Народном музеју Лесковац отворена изл...

  • Raspisan konkurs za kratku priču "Vukašin Conić"

    utorak, 06 jun 2017 16:12
  • MS udruženje: "Ja imam prava na ljubav i sreću"

    sreda, 31 maj 2017 09:21
  • Narodni muzej: Tajne arheoloških depoa

    sreda, 17 maj 2017 08:57

Sporazum o pertnerstvu Elin Pelina i Leskovca

petak, 25 novembar 2016 08:21 Napisao 

LESKOVAC - Predstavnici grada Leskovca i opštine Elin Pelin potpisali su juče u ovoj bugarskoj opštini sporazum o partnerstvu i zajedničkom nastupu u okviru Programa prekogranične saradnje IPA Bugarska - Srbija od 2014. do 2020. godine.

Ovo je saopšteno na konferenciji za novinare organizovanoj u Svečanoj sali grada. Reč je o projektu "Stvaranje boljeg ambijenta za obrazovanje i razvoj mladih u pograničnom regionu".Predmet sporazuma je izgradnja koncertne dvorane u Leskovcu i sa druge strane izgradnja muzičke sale u Osnovnoj školi „Stefan Stefanov“. Delegaciju grada Leskovca primio je predsednik opštine Elin Pelin docent doktor Ivajlo Simeonov sa saradnicama.

„Ovo je prvi korak u kandidovanju programa grada Leskovca kako bi se obezbedila sredstva za izgradnju koncertne dvorane u iznosu od 300 000 evra. Uz izgradnju projektne dokumentacije za uređenje Doma vojske, učešće grada Leskovca u ovom projektu bilo bi 15 procenata od vrednosti projekta, odnosno 45 000 evra - rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Grad Leskovac je nosilac projekte, a njegov korisnik Muzička škola „Stanislav Binički“. „Mnogi su pričali o izgradnji koncertne dvorane, veoma mi je drago što je načinjen prvi korak ka ostvarenju ovog cilja, jer svi znamo koliko je takva jedna dvorana neophodna gradu – kazala je Biljana Miljković, direktorka Muzičke škole „Stanislav Binički“.

Ovaj projekat bi trebalo da se realizuje u naredne dve godine i podrazumeva dobijanje bespovratnih sredstava - objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu. 

Pročitano 214 puta Poslednji put izmenjeno petak, 25 novembar 2016 08:25

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz