Raspisan konkurs za kratku priču "Vukašin Conić"

   LESKOVAC - Porodica književnika Vukašina Conića (1935 - 1980), autora romana Daleki beli putev...

MS udruženje: "Ja imam prava na ljubav i sreću"

LESKOVAC – U leskovačkom Kulturnom centru, sinoć je, povodom Svetskog dana obolelih od multipla sk...

Narodni muzej: Tajne arheoloških depoa

ЛЕСКОВАЦ - У присуству великог броја посетилаца синоћ је у Народном музеју Лесковац отворена изл...

  • Raspisan konkurs za kratku priču "Vukašin Conić"

    utorak, 06 jun 2017 16:12
  • MS udruženje: "Ja imam prava na ljubav i sreću"

    sreda, 31 maj 2017 09:21
  • Narodni muzej: Tajne arheoloških depoa

    sreda, 17 maj 2017 08:57

Nova Naša reč o aktuelnostima u Leskovcu

ponedeljak, 21 novembar 2016 18:37 Napisao 

leskovac-centar-mala-1-park

LESKOVAC – U najnoviji broj Nova Naša reč bavi se temom mobinga. O tome šta je to mobing, šta ima za cilj, o ulozi svedoka u dokazivanju mobinga i dosadašnjoj sudskoj praksi za Novu Našu reč govori sudija Višeg suda u Leskovcu Nikola Pešić.

Nova Naša reč piše o tome, da po tvrdnjama odgovornih u Zavodu za javno zdravlje, epidemija salmonele jenjava, kao i o devetoj izložbi suvenira koja je održana u LKC-u, kako se na njoj predstavio Leskovac i o nagradama koje su tom prilikom dodeljene u 11 kategorija.

Na 25. Salonu urbanizma leskovački urbanisti osvojili su značajno priznanje, treće mesto za projekat „Kombinovana pijaca“. Značaj nagrade je u tome što se ne radi samo o projektu na papiru, već se on i realizuje, rečeno je ovom prilikom.

Da li je pčelarstvo u našem kraju razvijeno, koliki su prinosi i gde odlazi med sa ovog podneblja, tema je kojom se bavi Nova Naša reč, i konstatuje da je proizvodnja meda šansa da mladi ljudi pokrenu biznis i obezbede sebi egzistenciju.

Program stručne prakse, koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje, naišao je na veliko interesovanje u Jablaničkom okrugu. Ova mera predviđa angažovanje stotinak osoba sa evidencije nezaposlenih u cilju sticanja praktičnih znanja i radnog iskustva, piše Nova Naša reč. Konkurs za ovaj program otvoren je do kraja novembra.

Nova Naša reč piše o našim sugrađanima i njihovim problemima – slučaju Zlate Stanković u Pupinovoj ulici, kojoj ni inspekcija nije pomogla da sanira krov i spase se vlage i njegovog rušenja. Tu je i priča o parku kod stadiona „Dubočica“, koji je uveče u mraku jer su sijalice pregorele, i o čijem održavanju se godinama brine nekoliko savesnih Leskovčana.

Za Novu Našu reč govori glumac Zijah Sokolović, nakon 1.600 odigranih monodrama „Glumac je… glumac je… glumac..“ o predstavi, pozorištu, publici nekada i sad, kao i o svojoj knjizi.

U Leskovcu održan prvi festival humora i satire „Satirična leskovačka mućkalica“, projekat Leskovačkog kluba čitalaca i neformalne grupe „Poezija 016“, a počeo je i četvrti FAPOR, Festival amaterske pozorišne režije, piše Nova Naša reč.

U feljtonu „Leskovčani beogradske dijaspore“ autor Žarko Spasić predstavlja inženjera teksilnih tehnologija Ninoslava Mihajlovića.

Pored ostalih informacija iz oblasti kulture i sporta, nova Naša reč donosi autorski tekst saradnika lista o Tonkićevoj palati, odnosno hotelu „Dubočica“.

Pročitano 268 puta

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz