Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

ЛЕСКОВАЦ - (PanoramaPress.016) - Никола Милићевић, познати лесковачки новинар, главни уредник Нове...

Slem: Dragan Radović o Slobodanu Kostiću Kosti

ЛЕСКОВАЦ – (PanoramaPress.016) - Драган Радовић, познати лесковачки песник, књижевни критичар, есе...

Saša Z. Stanković: Dobročinstvo porodice Koste Ilića Mumdžije

ВЛАСОТИНЦЕ - (PanoramaPress.016) - Саша З. Станковић, професор Власотиначке гимназије, познати пис...

  • Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

    sreda, 22 novembar 2017 13:59
  • Slem: Dragan Radović o Slobodanu Kostiću Kosti

    sreda, 22 novembar 2017 11:18
  • Saša Z. Stanković: Dobročinstvo porodice Koste Ilića Mumdžije

    sreda, 22 novembar 2017 11:12

Leskovac: Obeležen jubilej "Jugmedie"

nedelja, 20 novembar 2016 07:34 Napisao 

jugmedija-torta

LESKOVAC- Prigodnom svečanošću sinoć je obeležen prvi jubilej ‘’Jugmedia-info", portala.

Ovaj portal postao je "čitalačka obaveza’" intelektualaca, sportista, biznismena, lekara, naučnih radnika, umetnika, radnika, poljoprivrednika, novinara, političara i nekih sitnih i krupnih društvenih činilaca na jugu Srbije. Čestitajući Milici Ivanović na petogodišnjem uspešnom vodjenju i uredjivanju portal, dr Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, rekao je da hteli to da priznamo ili ne, ‘’Jugmedia’’ je postao portal koji je našao svoje mesto pod informativnim suncem i to vrlo visoko. U sličnom tonu govorio je Saša Stojanović-Čarli, ispred opozicionog DS, dok je Srdjan Conić, novinar RTS, odao priznanje rekavši da je ‘’Jugmedia’’ postal nezaobilazna u svim sferama aktuelnog društveno-političkog, kulturnog, sportskog i svakog drugog dešavanja.

U sličnom maniru je govorila osnivač Milica Ivanović i njen zamenik u uredništvu ovog sve posećenijeg portala, novinar Dragan Marinković koji su, izmedju ostalog kazali: "Prošlo je pet godina rada tokom kojih smo objavili 36.027 naslova, blizu 200 hiljada vaših komentara i registrovali oko 45 miliona pojedinačnih ulazaka na portal.       Prvi tekst objavljen je, zapravo, 21. oktobra 2011. godine, ali je na današnji dan registrovano 1000 dnevnih poseta, što je bio pokazatelj da smo primećeni, pa zato 19. novembar smatramo našim pravim početkom.                                   Pet godina, kao broj, je mali, ali za našu redakciju veliki jubilej, jer smo samo svojim radom, poštenim odnosom prema ljudima, događajima i činjenicama, ali i brzom i pravovremnom informacijom, uspeli da osvojimo čitalačko tržište i steknemo epitet respektabilnog medija. Informativni portal Jugmedia plod je zapravo jedne velike ljubavi prema novinarstvu, ali i jednog revolta prema velikim medijima u kojima sve manje ima mesta za događaje van Beograda i za velike probleme malog čoveka iz provincije.Baš zato smo ponosni što su oči tih velikih danas uprti i u našu Jugmediu i što naše tekstove prenose svi značajni internet, elektronski i štampani mediji. Mi pokrećemo, mi istražujemo, mi otkrivamo – laži, obmane, prevare, priče, sudbine, ispovesti. Zbog toga smo čitani, zbog toga smo ponosni.

jugmedija-mica

Poštujući medijske standarde, uveli smo i svoje, a jedan od njih je da 90 posto objavljenog bude napisano rukama naših novinara, jer nećemo na spisak takozvanih prepisivača i prenosača. Iza nas ne stoje projektni lobiji, pojedinačni finansijeri, ni evropski, ni američki, ni prekogranični  fondovi. Mi istražujemo i analiziramo, ne zato što smo se obavezali, već iz profesionalne radoznalosti. Jugmedia je, pre svega, projekat ljubavi prema slobodnom i nezavisnom novinarstvu, ma koliko taj ideal bio visoko i daleko.  Hvala vam što nas čitate."

Nakon ovoga, presečena je slavljenička torta uz gromoglasni aplauz mnogobtojnih zvanica medju kojima su bili poznata lica iz sveta društveno-političkog života, kulture, sporta i drugih delatnosti i profesija - prenosi portal Budite u toku.

Pročitano 270 puta Poslednji put izmenjeno nedelja, 20 novembar 2016 07:37

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz