Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

ЛЕСКОВАЦ - (PanoramaPress.016) - Никола Милићевић, познати лесковачки новинар, главни уредник Нове...

Slem: Dragan Radović o Slobodanu Kostiću Kosti

ЛЕСКОВАЦ – (PanoramaPress.016) - Драган Радовић, познати лесковачки песник, књижевни критичар, есе...

Saša Z. Stanković: Dobročinstvo porodice Koste Ilića Mumdžije

ВЛАСОТИНЦЕ - (PanoramaPress.016) - Саша З. Станковић, професор Власотиначке гимназије, познати пис...

  • Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

    sreda, 22 novembar 2017 13:59
  • Slem: Dragan Radović o Slobodanu Kostiću Kosti

    sreda, 22 novembar 2017 11:18
  • Saša Z. Stanković: Dobročinstvo porodice Koste Ilića Mumdžije

    sreda, 22 novembar 2017 11:12

Održan dvodnevni seminar za nove odbornike

petak, 04 novembar 2016 10:50 Napisao 

LESKOVAC - U Oficirskom domu u Nišu održan je dvodnevni seminar za nove odbornice i odbornike u lokalnim skupštinama opština iz cele Srbije, koji ima za cilj da unapredi njihov rad i približi ga potrebama građana.

Seminar je obradio teme poput nadležnosti i odgovornosti lokalnih skupština i skupštinskih odbornika, najboljih načina komunikacije sa građanima i medijima, obaveza lokalnih skupština u evropskim integracijama i uvođenja novina kao što su organizacija sednica van sedišta i javnih slušanja, čime se neke od već oprobanih praksi namenjenih promovisanju javnosti u radu Narodne skupštine Republike Srbije prilagođavaju svrshishodnoj primeni na nivou lokalnih skupština opština i gradova.

Seminaru je prisustvovalo oko 400 odbornika iz 45 skupština opština i gradova u njihovim prvim mandatima. Ispred grada Leskovca prisustvovali su odbornici Biljana Milošević, Marjan Mihajlović, Marija Petković, Tatjana Badnjarević i Snežana Jović, kao i sekretar Skupštine Zoran Vukašinović. Kao gosti iz Leskovca prisustvovali su i zaposleni Gradske uprave za poslove gradske skupštine i gradskog veća: načelnik Ivan Đorđević, šef odseka Milan Popović i IT saradnik Dragana Andrejević, kao i članovi Gradskog veća Božidar Vučković i Srećko Stamenković.

Na seminaru je predstavljeno i uvođenje elektronskog parlamente i uštede koje takvi sistemi donose lokalnim samoupravama.

Obuka je organizovana u okviru 2. faze projekta "Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine", koji realizuje Program Ujedinjenih nacija za razvoj u saradnji sa Narodnom skupštinom Republike Srbije i uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju – objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Leskovca.

 

Pročitano 269 puta Poslednji put izmenjeno petak, 04 novembar 2016 10:52

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz