Raspisan konkurs za kratku priču "Vukašin Conić"

   LESKOVAC - Porodica književnika Vukašina Conića (1935 - 1980), autora romana Daleki beli putev...

MS udruženje: "Ja imam prava na ljubav i sreću"

LESKOVAC – U leskovačkom Kulturnom centru, sinoć je, povodom Svetskog dana obolelih od multipla sk...

Narodni muzej: Tajne arheoloških depoa

ЛЕСКОВАЦ - У присуству великог броја посетилаца синоћ је у Народном музеју Лесковац отворена изл...

  • Raspisan konkurs za kratku priču "Vukašin Conić"

    utorak, 06 jun 2017 16:12
  • MS udruženje: "Ja imam prava na ljubav i sreću"

    sreda, 31 maj 2017 09:21
  • Narodni muzej: Tajne arheoloških depoa

    sreda, 17 maj 2017 08:57

Održan dvodnevni seminar za nove odbornike

petak, 04 novembar 2016 10:50 Napisao 

LESKOVAC - U Oficirskom domu u Nišu održan je dvodnevni seminar za nove odbornice i odbornike u lokalnim skupštinama opština iz cele Srbije, koji ima za cilj da unapredi njihov rad i približi ga potrebama građana.

Seminar je obradio teme poput nadležnosti i odgovornosti lokalnih skupština i skupštinskih odbornika, najboljih načina komunikacije sa građanima i medijima, obaveza lokalnih skupština u evropskim integracijama i uvođenja novina kao što su organizacija sednica van sedišta i javnih slušanja, čime se neke od već oprobanih praksi namenjenih promovisanju javnosti u radu Narodne skupštine Republike Srbije prilagođavaju svrshishodnoj primeni na nivou lokalnih skupština opština i gradova.

Seminaru je prisustvovalo oko 400 odbornika iz 45 skupština opština i gradova u njihovim prvim mandatima. Ispred grada Leskovca prisustvovali su odbornici Biljana Milošević, Marjan Mihajlović, Marija Petković, Tatjana Badnjarević i Snežana Jović, kao i sekretar Skupštine Zoran Vukašinović. Kao gosti iz Leskovca prisustvovali su i zaposleni Gradske uprave za poslove gradske skupštine i gradskog veća: načelnik Ivan Đorđević, šef odseka Milan Popović i IT saradnik Dragana Andrejević, kao i članovi Gradskog veća Božidar Vučković i Srećko Stamenković.

Na seminaru je predstavljeno i uvođenje elektronskog parlamente i uštede koje takvi sistemi donose lokalnim samoupravama.

Obuka je organizovana u okviru 2. faze projekta "Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine", koji realizuje Program Ujedinjenih nacija za razvoj u saradnji sa Narodnom skupštinom Republike Srbije i uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju – objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Leskovca.

 

Pročitano 246 puta Poslednji put izmenjeno petak, 04 novembar 2016 10:52

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz