Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

ЛЕСКОВАЦ - (PanoramaPress.016) - Никола Милићевић, познати лесковачки новинар, главни уредник Нове...

Slem: Dragan Radović o Slobodanu Kostiću Kosti

ЛЕСКОВАЦ – (PanoramaPress.016) - Драган Радовић, познати лесковачки песник, књижевни критичар, есе...

Saša Z. Stanković: Dobročinstvo porodice Koste Ilića Mumdžije

ВЛАСОТИНЦЕ - (PanoramaPress.016) - Саша З. Станковић, професор Власотиначке гимназије, познати пис...

  • Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

    sreda, 22 novembar 2017 13:59
  • Slem: Dragan Radović o Slobodanu Kostiću Kosti

    sreda, 22 novembar 2017 11:18
  • Saša Z. Stanković: Dobročinstvo porodice Koste Ilića Mumdžije

    sreda, 22 novembar 2017 11:12

Novinarki Milici Ivanović prete preko Fejzbuka

utorak, 01 novembar 2016 13:44 Napisao 

LESKOVAC - Dopisnici Blica i urednici portala Jugmedia iz Leskovca, Milici Ivanović, Aleksandar S. je preko Fejsbuka zapretio da će joj "uništiti život“, piše Cenzolovka.

Korisnik Fejsbuka je novinarki zapretio da će „ostati bez posla nastavi li tako“. NUNS podnosi prijavu Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Milica Ivanović za Cenzolovku kaže da je o Aleksandru S. iz Bojnika pisala u martu za Blic, a potom i za leskovački portal Jugmedia, kada ga je, navodno, pretukao jedan bračni par. 
Pre nekoliko dana je, objašnjava ona, napisala drugi tekst o tom paru i teškim uslovima u kojima žive sa svojim detetom, da bi na kraju teksta dodala da se „pamti njihovo učešće u prebijanju mladića iz Bojnika“. 
To je, kaže, bio okidač za pretnje koje joj je Aleksandar S. uputio preko Fejsbuka. 
Kako se može videti iz njihove prepiske, on joj je rekao da ga je „u zadnjem delu teksta spomenula“ a nije ga obavestila o tome, a potom joj poručio „da pita kolegu iz Kurira kako je prošao i s kim je pričao“. 
On je napisao i da joj obećava da će „sa dva poziva zatvoriti zgradu u kojoj radi“, te da će je zvati „direktor iz beogradskog Blica“. 
Pritom se pozvao na „nekog s kim se druži iz Ministarstva“ i opet je „opomenuo“ da „pazi šta radi“ i da će joj „uništiti život“ tako što će „izgubiti posao nastavi li tako“. Na kraju je Ivanovićevu nazvao „bolesnicom jednom odvratnom“. 
Urednica portala Jugmedia kaže da u spornom tekstu nije čak ni spomenula njegovo ime, „već samo njegov slučaj kao ilustraciju, govoreći o toj porodici“. 
„Čak i da ga jesam spomenula, to je moje legitimno pravo, jer mi je ispričao svoju priču koju sam prethodno objavila. Slučaj sam odmah prijavila policiji, ali izjavu još uvek nisam dala. Kontaktirala sam s Nezavisnim udruženjem novinara Srbije i Asocijacijom onlajn medija i dogovor je da NUNS umesto mene podnese prijavu Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal“, kaže Milica Ivanović. 
Ona je, kako tvrdi, uplašena za svoju bezbednost i, kada je sama u kancelariji, sedi „pod ključem“. „Nije toliki problem ni u tome da li se ja plašim, veći problem je kada nam se uplaše deca. Ja sam navikla na pretnje, ali moja porodica nije, tako da su oni sada mnogo uplašeni i zabrinuti“, dodaje ona.

 

Pročitano 293 puta Poslednji put izmenjeno utorak, 01 novembar 2016 13:46

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz