Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

ЛЕСКОВАЦ - (PanoramaPress.016) - Никола Милићевић, познати лесковачки новинар, главни уредник Нове...

Slem: Dragan Radović o Slobodanu Kostiću Kosti

ЛЕСКОВАЦ – (PanoramaPress.016) - Драган Радовић, познати лесковачки песник, књижевни критичар, есе...

Saša Z. Stanković: Dobročinstvo porodice Koste Ilića Mumdžije

ВЛАСОТИНЦЕ - (PanoramaPress.016) - Саша З. Станковић, професор Власотиначке гимназије, познати пис...

  • Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

    sreda, 22 novembar 2017 13:59
  • Slem: Dragan Radović o Slobodanu Kostiću Kosti

    sreda, 22 novembar 2017 11:18
  • Saša Z. Stanković: Dobročinstvo porodice Koste Ilića Mumdžije

    sreda, 22 novembar 2017 11:12

Mr Ivana Stanković: Nove akcije "Sinergije"

subota, 29 oktobar 2016 08:26 Napisao 

LESKOVAC - Povodom "Buđenja dame" Sinergija i Savetovalište za mlade realizovali su tokom oktobra "Dečije radionice" za decu čije se majke leče od raka dojke.

Udruženje Sinergija je i ove godine uzelo aktivno učešće u obeležavanju RUŽIČASTOG OKTOBRA na Bazaru zdravlja organizovanom 22.10.2016.godine u Beogradu u Knez Mihajlovoj ulici, gde je održana i TRKA U RUŽIČASTIM POTPETICAMA kojom muškarci manifestuju svoju solidarnost sa obolelim ženama i brigom za žensko zdravlje.

Povodom realizacije projekta "Buđenje Dame", podržanog od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Udruženje "Sinergija" je tokom oktobra ralizovala radionice samopomoći svake srede za žene koje su u procesu lečenja od raka dojke ili su završile lečenje. Poslednje srede u mesecu održana je prva od tri radionice pod nazivom Plesni pokret. Cilj radionica je jačanje samopouzdanja, povratak u normalne tokove života, osvešćivanje značaja zdravog tela, ljubavi za sebe i svoje telo. Plesni pokret praćen muzikom i pravilnim disanjem blagotvorno deluje na sve unutrašnje sisteme (kardiovaskularni, sistem za varenje,mozak, mišiće...) , jača fizičko i mentalno zdravlje i olakšava proces izlečenja, Takođe, 26. i 28. oktobra, realizovane su tribine "Buđenje dame" u gimnaziji, medicinskoj i hemijskoj školi. Srednjoškolke i profesorke "probuđene" su za brigu o sopstvenom zdravlju, Evropske preporuke za prevenciju raka i važnost samopregleda dojki.

Tribine je vodila mr Ivana Stanković, predsednica Udruženja Sinergija i koordinatorka Savetovališta za mlade Doma zdravlja Leskovac. Ekspertkinja po iskustvu, Suzana Dimitrijević, profesorka filozofije u penziji, govorila je o svom iskustvu pobede bolesti zahvaljujući samopregledu i ranom otkrivanju raka.

Pročitano 386 puta Poslednji put izmenjeno subota, 29 oktobar 2016 08:45

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz