Raspisan konkurs za kratku priču "Vukašin Conić"

   LESKOVAC - Porodica književnika Vukašina Conića (1935 - 1980), autora romana Daleki beli putev...

MS udruženje: "Ja imam prava na ljubav i sreću"

LESKOVAC – U leskovačkom Kulturnom centru, sinoć je, povodom Svetskog dana obolelih od multipla sk...

Narodni muzej: Tajne arheoloških depoa

ЛЕСКОВАЦ - У присуству великог броја посетилаца синоћ је у Народном музеју Лесковац отворена изл...

  • Raspisan konkurs za kratku priču "Vukašin Conić"

    utorak, 06 jun 2017 16:12
  • MS udruženje: "Ja imam prava na ljubav i sreću"

    sreda, 31 maj 2017 09:21
  • Narodni muzej: Tajne arheoloških depoa

    sreda, 17 maj 2017 08:57

Mr Ivana Stanković: Nove akcije "Sinergije"

subota, 29 oktobar 2016 08:26 Napisao 

LESKOVAC - Povodom "Buđenja dame" Sinergija i Savetovalište za mlade realizovali su tokom oktobra "Dečije radionice" za decu čije se majke leče od raka dojke.

Udruženje Sinergija je i ove godine uzelo aktivno učešće u obeležavanju RUŽIČASTOG OKTOBRA na Bazaru zdravlja organizovanom 22.10.2016.godine u Beogradu u Knez Mihajlovoj ulici, gde je održana i TRKA U RUŽIČASTIM POTPETICAMA kojom muškarci manifestuju svoju solidarnost sa obolelim ženama i brigom za žensko zdravlje.

Povodom realizacije projekta "Buđenje Dame", podržanog od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Udruženje "Sinergija" je tokom oktobra ralizovala radionice samopomoći svake srede za žene koje su u procesu lečenja od raka dojke ili su završile lečenje. Poslednje srede u mesecu održana je prva od tri radionice pod nazivom Plesni pokret. Cilj radionica je jačanje samopouzdanja, povratak u normalne tokove života, osvešćivanje značaja zdravog tela, ljubavi za sebe i svoje telo. Plesni pokret praćen muzikom i pravilnim disanjem blagotvorno deluje na sve unutrašnje sisteme (kardiovaskularni, sistem za varenje,mozak, mišiće...) , jača fizičko i mentalno zdravlje i olakšava proces izlečenja, Takođe, 26. i 28. oktobra, realizovane su tribine "Buđenje dame" u gimnaziji, medicinskoj i hemijskoj školi. Srednjoškolke i profesorke "probuđene" su za brigu o sopstvenom zdravlju, Evropske preporuke za prevenciju raka i važnost samopregleda dojki.

Tribine je vodila mr Ivana Stanković, predsednica Udruženja Sinergija i koordinatorka Savetovališta za mlade Doma zdravlja Leskovac. Ekspertkinja po iskustvu, Suzana Dimitrijević, profesorka filozofije u penziji, govorila je o svom iskustvu pobede bolesti zahvaljujući samopregledu i ranom otkrivanju raka.

Pročitano 359 puta Poslednji put izmenjeno subota, 29 oktobar 2016 08:45

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz