Raspisan konkurs za kratku priču "Vukašin Conić"

   LESKOVAC - Porodica književnika Vukašina Conića (1935 - 1980), autora romana Daleki beli putev...

MS udruženje: "Ja imam prava na ljubav i sreću"

LESKOVAC – U leskovačkom Kulturnom centru, sinoć je, povodom Svetskog dana obolelih od multipla sk...

Narodni muzej: Tajne arheoloških depoa

ЛЕСКОВАЦ - У присуству великог броја посетилаца синоћ је у Народном музеју Лесковац отворена изл...

  • Raspisan konkurs za kratku priču "Vukašin Conić"

    utorak, 06 jun 2017 16:12
  • MS udruženje: "Ja imam prava na ljubav i sreću"

    sreda, 31 maj 2017 09:21
  • Narodni muzej: Tajne arheoloških depoa

    sreda, 17 maj 2017 08:57

Posao za žene na jugu Srbije, Posao Leskovac

sreda, 09 april 2014 00:00 Napisao  Danilo Kocić

Devet žena dobilo je stalno zaposlenje kroz pokretanje sopstvenih preduzeća, a 16 projekata za unapređenje rodne ravnopravnosti na jugu i jugozapadu Srbije uspešno je realizovano uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES od 73.220 evra.

 

Preduzetnice iz Novog Pazara, Raške, Leskovca, Prokuplja, Surdulice, Blaca i Vranja, koje se bave proizvodnjom odeće, pečuraka i nakita, krojenjem, knjigovodstvom, stomatologijom i drugim delatnostima, dobile su opremu da bi otpočele poslovanje. One su ovladale i novim znanjima o marketingu, prodaji, porezima i pravnim aspektima poslovanja uz pomoć stručnjaka Biznis inkubator centra iz Vranja. Osim toga, za jedno postojeće preduzeće, čija je vlasnica žena, izrađen je marketing plan koji će unaprediti poslovanje.

"Veoma sam srećna, jer u ovom kriznom vremenu imam zaposlenje i zaradu za normalan život. Sada imam nove poslovne ciljeve, jer radim posao koji volim. Ponosna sam na svoj rad, jer mušterije su zadovoljne"

rekla je Katarina Mutavdžić iz Raške, vlasnica firme za proizvodnju muške, ženske i dečije garderobe „Unique by Katarina“.    

Lokalni mehanizmi za rodnu ravnopravnost iz Prokuplja, Žitorađe, Kuršumlije, Bujanovca, Vranja, Vladičinog Hana, Vlasotinca, Lebana, Bojnika, Medveđe, Raške, Tutina, Sjenice, Nove Varoši, Prijepolja i Priboja, uspešno su realizovali šesnaest projekata, koji su doprineli unapređenju zdravlja žena, uključivanju žena u lokalne politike, borbi protiv rodno zasnovanog nasilja, ekonomskom osnaživanju žena i promovisanju rodne jednakosti među donosiocima odluka u lokalnim samoupravama i u široj zajednici.    

Evropska unija finansijski podržava Program evropskog partnerstva sa opštinama – EU PROGRES, sa 14,1 milion evra, Vlada Švajcarske sa 2,9 miliona evra, dok Vlada Republike Srbije učestvuje sa 3,6 miliona evra. EU PROGRES ima za cilj da podrži društveno-ekonomski razvoj 25 opština južne i jugozapadne Srbije. Više detalja o Programu možete pronaći na web strani www.euprogres.org.

Izvor (MCLESKOVAC.COM)

Pročitano 1002 puta Poslednji put izmenjeno četvrtak, 10 april 2014 01:11

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz