Danilo Kocić: Crkva "Odžaklija" u Leskovcu

ЛЕСКОВАЦ - (PanoramaPress) -Црква Свете Богородице, позната у Лесковцу под именом „Оџаклија“, једи...

Sećanje na Boru Zdravkovića

ЛЕСКОВАЦ –  У Лесковачком културном центру синоћ је приређено књижевно вече ,,Сећање на Бору Здрав...

Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

ЛЕСКОВАЦ - (PanoramaPress.016) - Никола Милићевић, познати лесковачки новинар, главни уредник Нове...

  • Danilo Kocić: Crkva "Odžaklija" u Leskovcu

    petak, 16 februar 2018 17:39
  • Sećanje na Boru Zdravkovića

    petak, 22 decembar 2017 11:52
  • Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

    sreda, 22 novembar 2017 13:59

OŠ "Sveti Sava" - Gložane: "Knjiga solidarnosti"

nedelja, 28 januar 2018 06:45 Napisao 

VLASOTINCE (PanoramaPress) - Biblioteka OŠ „Sveti Sava“ u Gložanu bogatija je za 1.000 knjiga dobijenih u okviru programske akcije Radio Beograda „Knjiga solidarnosti“.

Poklon je stigao na Dan škole i školske slave i upotpuniće školsku biblioteku koja je pre donacije brojala oko 5.000 naslova, kaže direktor Marija Pavlović.

-Deca vole da provode slobodno vreme u biblioteci čiji smo fond zahvaljujući resornom ministarstvu proteklih par godina značajno obogatili, tako da nam je i ovaj poklon izuzetno značajan – naglasila je ona.

Urednik ove akcije Mihajlo Šćepanović  podsetio je da je motiv postojanja „Knjige solidarnosti“ Radio Beograda sadržan u predivnom stihu Brane Crnčevića -svi mi dugujemo nekoj deci budimo potomci da bismo bili preci . "Akcija traje punih 46 godina, zahvaljujući darodavcima i ljudima koji su posvećeni knjizi. Opremili smo niz biblioteka u selima i manjim mestima, a godišnje poklonimo na ovaj način oko 15000 knjiga", rekao je Šćepanović.

On je dodao da je ovo drugi put za 46 godina da nekoj od akcija prisustvuje i predsednik opštine, koji je danas bio gost škole povodom školske slave i Dana škole.

-Skoro 30 godina sam proveo u prosveti i mislim da je sasvim logično da budem tamo gde je knjiga, pogovoto što smatram da slovo na monitoru nikada ne može da zameni slovo napisano na papiru, bez obzira na sav napredak tehnologije. Veoma je važno podsticati decu na čitanje – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

OŠ „Sveti Sava“ u Gložanu obeležila je prošle godine jubilej - 20 godina od nastanka. Danas matičnu školu u Gložanu i dva isturena odeljenja, u Stajkovcu i Batulovcu, pohađaju 262 učenika - objavila je agancija "Publika", a prenosi PanoramaPress.016.

Pročitano 79 puta

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz