Danilo Kocić: Crkva "Odžaklija" u Leskovcu

ЛЕСКОВАЦ - (PanoramaPress) -Црква Свете Богородице, позната у Лесковцу под именом „Оџаклија“, једи...

Sećanje na Boru Zdravkovića

ЛЕСКОВАЦ –  У Лесковачком културном центру синоћ је приређено књижевно вече ,,Сећање на Бору Здрав...

Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

ЛЕСКОВАЦ - (PanoramaPress.016) - Никола Милићевић, познати лесковачки новинар, главни уредник Нове...

  • Danilo Kocić: Crkva "Odžaklija" u Leskovcu

    petak, 16 februar 2018 17:39
  • Sećanje na Boru Zdravkovića

    petak, 22 decembar 2017 11:52
  • Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

    sreda, 22 novembar 2017 13:59

Danilo Kocić: Mediji zaobilaze jug Srbije

petak, 01 decembar 2017 13:08 Napisao 

ЛЕСКОВАЦ - (PanoramaPress016) - У данашњој Политици (1. децембар 2017, стр. 13), објављен је прилог новинара Данила Коцића "Медији заобилазе југ Србије". Преносило га у целини.

Данило КОЦИЋ: "Медији заобилазе југ Србије"

После суботњег организованог  пријема грађана код градоначелника, др Горана Цветановића, може се закључити да су два највећа проблема који муче Лесковчане незапосленост и нерешена инфраструктура. Градоначелник је потврдио, што се може сматрати вешћу деценије, да ће наредне године у Лесковац доћи једна америчка компанија, која ће на простору Зелене зоне подићи фабрику и отворити 2.500 радних места. Биће такође отворени нови погони компанијама „Јура“ и „Џинси Србија“. То су, свакако, охрабрујуће информације, али премало, поготово за високошколце, који последњих година тешко долазе до радног места.

Девиза „што јужније, то тужније“ још дуго ће бити актуелнија и чуће се не само у Лесковцу, него и у Црној Трави, Власотинцу, Лебану, Медвеђи и Бојнику, односно комплетном Јабланичком округу, једном од најнеразвијенијих у Републици Србији.

Гласила са седиштем у Београду о збивањима у Лесковцу и Јабланичком округу слабо извештавају. Не рачунајући Дописништво РТС, која има троје изванредних дописника и комплетну екипу сниматеља, друге београдске редакције остале су углавном без сталних, професионалних сарадника. Сада су, углавном, Лесковчани, али и становници других општина Јабланичког округа, упућени да прате локалне ТВ станице, које имају по двоје, троје углавном (не)искусних новинара, а млађи се информишу преко интернета, неколико активних портала и јединог недељника, „Нове наше речи“, као и неколико новина-билтена као што су “Власина“ у Власотинца и „Лесковачки гласника“. Премало да се благовремено и објективно сазна потпунија слика о актуелном тренутку југа Србије и плановима развоја у наредним година.

Данило Коцић, новинар

Pročitano 125 puta Poslednji put izmenjeno petak, 01 decembar 2017 13:10

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz