Danilo Kocić: Crkva "Odžaklija" u Leskovcu

ЛЕСКОВАЦ - (PanoramaPress) -Црква Свете Богородице, позната у Лесковцу под именом „Оџаклија“, једи...

Sećanje na Boru Zdravkovića

ЛЕСКОВАЦ –  У Лесковачком културном центру синоћ је приређено књижевно вече ,,Сећање на Бору Здрав...

Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

ЛЕСКОВАЦ - (PanoramaPress.016) - Никола Милићевић, познати лесковачки новинар, главни уредник Нове...

  • Danilo Kocić: Crkva "Odžaklija" u Leskovcu

    petak, 16 februar 2018 17:39
  • Sećanje na Boru Zdravkovića

    petak, 22 decembar 2017 11:52
  • Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

    sreda, 22 novembar 2017 13:59

Milica Nikolić, pisac: Roman "Koma", promocija

četvrtak, 23 februar 2017 10:41 Napisao 

nikolic-milica-koma-roman-mala

ЛЕСКОВАЦ - Промоција дугоочекиваног романа "Кома", списатељице и глумице Милице Николић, одржаће се у сали хотела Хајат у Лесковцу од  27. фебруара 19 часова.

Овај роман говори о необичној животној причи Зоране Лазаревић, која је заправо и прототип ауторке. Овај роман је истовремено и психолошки, и љубавни, али и са моментима драме у себи.
"Кома" из које се буде само најхрабрији и најјачи.
"Кома" из које се будимо заједно после 23 године.
"Кома" која открива име најтраженије мајке у 2016тој години.

Милица Николић, рођена 1994. године. Место рођења још увек непознатог младој глумици и списатељци, јер по рођењу остављена, а затим усвојена у Лесковцу где је и одрасла.  Основно и средње образовање стекла је у Лесковцу, затим уписује Филозофски факултет у Нишу, смер Србистика. Од малих ногу има склоност ка уметности, тачније писању и глуми. Како каже ова млада Лесковчанка, њену жељу није пратила ниједна подршка са стране, па је уместо на Факултету драмскх уметности у Беграду, знање стицала у Нишу на Филозофском факултету. После једне године студирања, одлучила је да одустане и преда се једној правој љубави – глуми.

Средном 2014. уписује школу глуме у класи професора Бранислава Лечића, где за кратко време успева да освоји публику на јавним часовима својим хумористичким сценама.  Млада глумица је комедијом оставила траг  ка својој будућој каријери. Члан је поетске групе „Позија 016“ у Лесковцу,  али је остварила свој циљ и почела да зарађује од прозе.

Другог јула, 2015. године, у издању Пресинга из штампе излази њено прво дело, роман са називом „Без граница“. Ова млада Лесковчанка осваја читаоце несвакидашњом причом о љубави између младе девојке и пријатеља њеног оца.

Пажњу је привукла у свом граду, а онда је роман прешао границе Србије.  Активна је по питању проналаска биолошких родитеља, те је својом исповести успела да на још један начин, на свом блогу, одржи пажњу пратоцима. Из тога ће вероватно уследети нова књига – „Ничије - Нечије дете“.

Док се бори да опстане у свету уметности, ради и послове радника како би успела да сама себи финансира часове глуме и штампу.

За 2016. Милица има три нова пројекта, али и ангажовања у позоришним комадима.

nikolic Milica roman bez granice mala

БЕЗ ГРАНИЦA - Тема романа Без граница“ је љубав девојке и пријатеља њеног оца. Ауторка романа нам поручује: ,,Једна породица, један пријатељ, једна љубав, забрањена! Можете ли читати роман без осуђивања?[1]

Милица Николић (21) имала је пет година када су јој вршњаци из краја на окрутан начин сапштила да је усвојена. "Ти си из дома", реченица је која је овој Лесковчанки урушила читаво детињство. Иако је годинама трагала за својим биолошким родитељима, и даље није успела да добије одговоре на сва питања - иако је у једном треутку била надомак истине.[2]

Био је то један од најболнијих тренутака у животу младе Милице. Док су се њени вршњаци безбрижно играли, она је већ са пет година водила тешку животну борбу. Сазнала је да је усвојена, и то на окрутан начин - кроз шалу другара. Међутим, већ до краја тог дана је знала да су њени прави родитељи они који су је одгојили.

Роман са драмским заплетом, који описује  љубав зрелог мушкарца и девојке одударајући од свакидашњихи и неписаних норми, привукао је бројну публику различитих старосних доби. У представљању ове турбулентне љубавне приче, младој књижевници помогле су колеге са глумачког и плесног одсека “LekArt centra” чији је освнивач познати српски глумац Бранислав Лечић. Милица каже: Кроз роман сам хтела да покажем да су и немогуће ствари могуће и да, кад је љубав у питању, границе не постоје. Роман је одлично прихватила публика.[3]

[1] У петак, 11. децембра 2015. године, у Установи културе Палилула у Београду одржана је промоција књиге Без граница младе Лесковчанке Милице Николић. Сем Миличине жеље да се упозна и дружи са својим читаоцима из престонице, главни повод за организовање ове промоције скоро шест месеци након изласка романа из штампе јесте подршка акцији ,,Срце за Милошев осмех”, у оквиру које се прикупља новац за хитну операцију тридесетогодишњег доктора биолошких наука из Лесковца, који пати од срчане инсуфицијенције. Током промоције роман се могао купити по цени од 500 динара, а део прихода уплаћен на динарски рачун младог Милоша Николића. У представљању у УК Палилула учествовале су Миличине колеге и колегинице глумачког и плесног одсека Лекарт едукативног центра чији је оснивач Бранислав Лечић.

[2] Љ. Крстић, Исповест усвојене девојке, 24 сата, 12. децембар 2015. године

[3] Напомена: У ресторану Хајат С у Лесковцу, 9. јула 2015. године организована је промоција романа „Без границе“. Ово је, иначе, први део замишљене трилогије у издању Пресинга, а основна тема је – љубав.

nikolic-milica-nova

Pročitano 1562 puta Poslednji put izmenjeno četvrtak, 23 februar 2017 10:43

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz