Danilo Kocić: Crkva "Odžaklija" u Leskovcu

ЛЕСКОВАЦ - (PanoramaPress) -Црква Свете Богородице, позната у Лесковцу под именом „Оџаклија“, једи...

Sećanje na Boru Zdravkovića

ЛЕСКОВАЦ –  У Лесковачком културном центру синоћ је приређено књижевно вече ,,Сећање на Бору Здрав...

Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

ЛЕСКОВАЦ - (PanoramaPress.016) - Никола Милићевић, познати лесковачки новинар, главни уредник Нове...

  • Danilo Kocić: Crkva "Odžaklija" u Leskovcu

    petak, 16 februar 2018 17:39
  • Sećanje na Boru Zdravkovića

    petak, 22 decembar 2017 11:52
  • Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

    sreda, 22 novembar 2017 13:59

Opšta bolnica Leskovac: Najbolja na zapadnom Balkanu

sreda, 22 februar 2017 10:33 Napisao 

ЛЕСКОВАЧКА БОЛНИЦА НАЈБОЉА НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ

ЛЕСКОВАЦ - Велики успех запослених у Општој болници Лесковац.

Међународни комитет за номинацију Сократових награда са седиштем у Лондону прогласио је Општу болницу у Лесковцу за најбољу у 2016. години у конкуренцији сличних здравствених установа на западном Балкану. Истовремено, директор болнице Небојша Димитријевић проглашен је за менаџера године, а признања, каква је раније у Србији добио до сада од ове организације још Институт у Сремској Каменици, биће уручена крајем марта у Лондону. Једна од предлагача за ово признање била је и Европска медицинска асоцијација.

Између осталог, оцењивао се фокус на пацијента и њихово задовољство, учествовање на интернационалним и локалним програмима здравствене заштите, професионализам, едукација и менаџерске вештине, истраживачка база, националне и интернационалне акредитације и сертификати, мултидисциплинарне медицинске услуге, по чему је иначе позната лесковачка болница, те укупне болничке перформансе, стратешка визија и руководство и личност. „Просец селекције је базиран на комплексном прегледу и на препорукама партнера Номинацијског комитета Сократ, укључујући Европску медицинску асоцијацију“, пише у образложењу тог комитета.

Лесковачка болница је једна од најуређених здравствених установа, која се констатно реновира, са савременим апаратима и апартманима, изграђених средствима донатора, и једна је од научних база Медицинског факултета у Нишу. Годинама је рангирана на првом, другом или трећем месту од стране ресорног српског министартсва.

Јединствена је и по томе што има ангио салу у којој се оперишу пацијенти са целог југа Србије, као и по томе што је једина болница где се поред уградње вештачког кука врши уградња и вештачког колена, али и по превентивним ортопедским операцијама. Овде се такође врше услуге, карактеристичне само за клинике у области гастроенетерологије, и урологије.

Осим тога, Општа болница у Лесковцу једна је од ретких у Србији која све обавезе редовно измирује и у овом тренутку нема ни динар дуга. „Претпостављам да су све те чињенице узете у обзир, мада лично мислим да нисмо баш толико добри јер има много недостатака које треба исправити, пре свега однос медицинског особља према пацијентима. Стално радимо на томе, захтевамо љубазност према пацијентима, али старе навике се тешко исправљају“, каже Димитријевић.

Лесковачкој болници једино недостаје магнетна резонанца, али Димитријевић каже да су при крају разговори о њеној набавци - објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Pročitano 859 puta Poslednji put izmenjeno sreda, 22 februar 2017 10:38

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz