Raspisan konkurs za kratku priču "Vukašin Conić"

   LESKOVAC - Porodica književnika Vukašina Conića (1935 - 1980), autora romana Daleki beli putev...

MS udruženje: "Ja imam prava na ljubav i sreću"

LESKOVAC – U leskovačkom Kulturnom centru, sinoć je, povodom Svetskog dana obolelih od multipla sk...

Narodni muzej: Tajne arheoloških depoa

ЛЕСКОВАЦ - У присуству великог броја посетилаца синоћ је у Народном музеју Лесковац отворена изл...

  • Raspisan konkurs za kratku priču "Vukašin Conić"

    utorak, 06 jun 2017 16:12
  • MS udruženje: "Ja imam prava na ljubav i sreću"

    sreda, 31 maj 2017 09:21
  • Narodni muzej: Tajne arheoloških depoa

    sreda, 17 maj 2017 08:57

Opšta bolnica Leskovac: Najbolja na zapadnom Balkanu

sreda, 22 februar 2017 10:33 Napisao 

ЛЕСКОВАЧКА БОЛНИЦА НАЈБОЉА НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ

ЛЕСКОВАЦ - Велики успех запослених у Општој болници Лесковац.

Међународни комитет за номинацију Сократових награда са седиштем у Лондону прогласио је Општу болницу у Лесковцу за најбољу у 2016. години у конкуренцији сличних здравствених установа на западном Балкану. Истовремено, директор болнице Небојша Димитријевић проглашен је за менаџера године, а признања, каква је раније у Србији добио до сада од ове организације још Институт у Сремској Каменици, биће уручена крајем марта у Лондону. Једна од предлагача за ово признање била је и Европска медицинска асоцијација.

Између осталог, оцењивао се фокус на пацијента и њихово задовољство, учествовање на интернационалним и локалним програмима здравствене заштите, професионализам, едукација и менаџерске вештине, истраживачка база, националне и интернационалне акредитације и сертификати, мултидисциплинарне медицинске услуге, по чему је иначе позната лесковачка болница, те укупне болничке перформансе, стратешка визија и руководство и личност. „Просец селекције је базиран на комплексном прегледу и на препорукама партнера Номинацијског комитета Сократ, укључујући Европску медицинску асоцијацију“, пише у образложењу тог комитета.

Лесковачка болница је једна од најуређених здравствених установа, која се констатно реновира, са савременим апаратима и апартманима, изграђених средствима донатора, и једна је од научних база Медицинског факултета у Нишу. Годинама је рангирана на првом, другом или трећем месту од стране ресорног српског министартсва.

Јединствена је и по томе што има ангио салу у којој се оперишу пацијенти са целог југа Србије, као и по томе што је једина болница где се поред уградње вештачког кука врши уградња и вештачког колена, али и по превентивним ортопедским операцијама. Овде се такође врше услуге, карактеристичне само за клинике у области гастроенетерологије, и урологије.

Осим тога, Општа болница у Лесковцу једна је од ретких у Србији која све обавезе редовно измирује и у овом тренутку нема ни динар дуга. „Претпостављам да су све те чињенице узете у обзир, мада лично мислим да нисмо баш толико добри јер има много недостатака које треба исправити, пре свега однос медицинског особља према пацијентима. Стално радимо на томе, захтевамо љубазност према пацијентима, али старе навике се тешко исправљају“, каже Димитријевић.

Лесковачкој болници једино недостаје магнетна резонанца, али Димитријевић каже да су при крају разговори о њеној набавци - објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Pročitano 656 puta Poslednji put izmenjeno sreda, 22 februar 2017 10:38

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz