Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

ЛЕСКОВАЦ - (PanoramaPress.016) - Никола Милићевић, познати лесковачки новинар, главни уредник Нове...

Slem: Dragan Radović o Slobodanu Kostiću Kosti

ЛЕСКОВАЦ – (PanoramaPress.016) - Драган Радовић, познати лесковачки песник, књижевни критичар, есе...

Saša Z. Stanković: Dobročinstvo porodice Koste Ilića Mumdžije

ВЛАСОТИНЦЕ - (PanoramaPress.016) - Саша З. Станковић, професор Власотиначке гимназије, познати пис...

  • Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

    sreda, 22 novembar 2017 13:59
  • Slem: Dragan Radović o Slobodanu Kostiću Kosti

    sreda, 22 novembar 2017 11:18
  • Saša Z. Stanković: Dobročinstvo porodice Koste Ilića Mumdžije

    sreda, 22 novembar 2017 11:12

Nova Naša reč: Aktuelno na jugu Srbije

ponedeljak, 06 februar 2017 10:29 Napisao 

Muzicka skola u Leskovcu mala

LESKOVAC - Na Međunarodnom muzičkom takmičenju „Davorin Jenko“, Iva Mišić, učenica šestog razreda Muzičke škole „Stanislav Binički“, osvojila je prvo mesto.

Ivi je, ovo, inače 22 nagrada, a ona planira da se u potunosti u svom daljem školovanju i profesionalnom opredeljenju posveti muzici, piše najnoviji broj Nove Naše reči.

Političke teme koje su obeležile prethodne dane svakako su dešavanja u Novoj Srbiji, nakon (ne)očekivanog nastupa njenog lidera Velimira Ilića u javnosti. Gradski odbor Nove Srbije u Leskovcu napustio je Novu Srbiju, jer ne prihvata ideju o raskidu koalicije sa SNS-om i priključuje se formiranju pokreta „Za bolju Srbiju“, o čemu za Novu Našu reč govori predsednik GrO u Leskovcu Slobodan Milošević.

Da se politička kampanja za predstojeće izbore zahuktava govori i dolazak drugih stranačkih lidera u Leskovac. Lider porketa „Snaga Srbije“ Bogoljub Karić izjavio je u Leskovcu da je Srbiji potreban ekonomski preporod, i dao bezuslovnu podršku kandidaturi Aleksandra Vučića za predsednika države. Poptredsednik SPS-a Branko Ružić kaže da je najbolji kandidat za predsednika Dačić, ali da je najjači Vučić, te će iz tog razloga socijalisti podržati kandidata SNS-a u predsedničkoj trci.

Za Novu Našu reč govori direktor „Pijace“ Zoran Milošević. On je uveren da u 2017. godini sledi finansijska konsolidacija firme, a optimističke procene temelji na ekonomskim parametrima. On govori o tome kako je protekla licitacija, kakve će efekte dati primena novog cenovnika, komentariše napade opozicije u Skupštini i drugo. U sklopu pripreme za sednicu Skupštine koja je najavljena za sledeću nedelju, održana je još jedna sednica Gradskog veća, sa koje Nova Naša reč donosi izveštaj. Na ovoj sednici donet je Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2017. godinu, i usvojeno je nekoliko odluka vezanih za obast poljoprivrede i rurarnog razvoja.

Nova Naša reč piše o tome da će ove godine biti raspisana dva konkursa za odlazak naših medicinara  sa srednjom stručnom spremom na rad u Nemačkoj, pri čemu broj kandidata nije ograničen, dok se nemački jezik može i kasnije polagati, kao i o obukama za nezaposlene koje su aktuelne u ovoj službi.

Nova Naša reč piše sve o tome kako je ove godine u Leskovcu obeležen Sveti Sava, kako je protekla Svetosavska akademija, čiji je domaćin ove godine bila Škola za tekstil i dizajn, i ko su dobitnici Svetosavske povelje.

Svoja iskustva kao košarkaškog trenera sa šestomesečnog boravka u Pekingu za Novu Našu reč prenosi Zoran Jović Bleki, koji u interesantnoj priči govori o poslu kojim se tamo bavio, ali i o ovoj dalekoj zemlji, običajima, našim predsrasudama, načinu života i poimanja sporta - navodi se u saopštenju redakcije NNR.

 

 

 

 

 

 

 

Pročitano 721 puta Poslednji put izmenjeno ponedeljak, 06 februar 2017 10:31

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz